Radványi Miklós lett az OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd-Zsóry labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A 48 éves szakember kinevezését közösségi oldalán jelentette be a borsodi klub.

“A múlt hét végén kerestek meg a mezőkövesdiek, és rendkívül korrekt ajánlatot tettek. Ma délelőtt Budapesten találkoztam Tállai András klubelnökkel, aki elmondta, azt várják tőlem, hogy benntartsam a csapatot az élvonalban. Gyorsan megegyeztünk, és 2018 június végéig szóló szerződést írtam alá. A délutáni edzést már én vezetem” – mondta a pozsonyi Új Szó című napilapnak Radványi Miklós.

A szakvezető hozzátette, jónak tartja a játékosállományt, de az utóbbi hetek kudarcai lelkileg nagyon megviselték a futballistákat.

“Szinte a padlón vannak, az a feladatom, hogy felrázzam őket. Bízom benne, hogy a listavezető Budapest Honvéd ellen az eddiginél sokkal harcosabb csapat lép majd pályára. Az elődömnél több játékos nem a megszokott posztján szerepelt, ezen mindenképpen változtatni fogok” – nyilatkozta Radványi, aki korábban a cseh másodosztályú MFK Frydek-Místek, valamint Szlovákiában a Szenc, a Révkomárom, a Bős, a Dunaszerdahely és a Spartak Myjava csapatainál is tevékenykedett.

Ebben az idényben ez már a második edzőváltás a borsodi klubnál, amely Pintér Attila vezetésével kezdte meg a szezont, de ő a téli szünetben az NB II-es Puskás Akadémiához távozott. A helyére Szivics Tomiszlav érkezett, vele azonban a gyenge szereplés miatt vasárnap közös megegyezéssel szerződést bontottak.

A Mezőkövesd 8. az NB I-ben, de mindössze egy pont választja el a 11., kieső helyen álló Debrecentől.

srd \ sgj \ ppd – MTI