Kulturális és jótékonysági rendezvények támogatásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán Budapesten.

A Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes által benyújtott és a közgyűlés által egyhangúlag elfogadott javaslat többek között rendelkezett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány által szervezet rendezvények támogatásáról. A célra a főváros 2017-es összevont költségvetésében 15 millió forintot különítettek el, a közgyűlés szerdai döntése alapján ebből az összegből 14 millió forintot a Városligeti Gyermeknap, egymillió forintot pedig a Mindenki Karácsonya elnevezésű rendezvényére fordíthat a szervezet.

Hárommillió forinttal járul hozzá a fővárosi önkormányzat a Kortárs Építészeti Központ Budapest100 – a budai és a pesti rakpart elnevezésű eseményének költségeihez, amelyet április 22-23-án rendeztek meg. A program 2011 óta minden évben a főváros építészeti emlékeire, különösen a százéves házakra és benne élők életvitelére igyekszik felhívni a közönség figyelmét.

A Kreatív Platform Kortárs Művészeti Alapítvány és a Kortárs Galériák Egyesülete szeptember 9-én és 10-én rendezi meg a negyedik Gallery Weekend Budapest fesztivált, amelyet a főváros egymillió forinttal támogat a közgyűlés döntése szerint.

Ugyancsak egymillió forinttal segítik a Budapesti Vándor Kórus szereplését a 3. Európai Kórusjátékok elnevezésű versenyen, amit július 16. és 23. közötti rendeznek meg a lett fővárosban, Rigában. A Vándor Sándor és Révész László Emléke Alapítvány kórusa 38 énekessel képviselteti magát a nemzetközi versenyen, ahol elsősorban magyar kortárs szerzők műveit fogják előadni – derül ki a szerdán elfogadott javaslat szövegéből.

pja \ bBB \ brr – MTI